Född 1962, USA:s finansminister, tidigare vice vd för Goldman Sachs, företagsledare och filmproducent.

Steve Mnuchin är född och uppvuxen i New York. Han har en examen från Yale University där han också var ansvarig utgivare för Yale Daily News. Mnuchin är jude, änkling och far till tre barn.

Steven Mnuchin har utöver att jobba för Goldman Sachs i 17 år startat och drivit olika företag inklusive banker. Bland annat köpte han bolaget IndyMac (ett långivningsföretag) och ombildade senare detta till OneWestBank. Han har även jobbat för olika hedgefonder och startade 2003 SFM Capital Management tillsammans med finansmannen George Soros. Ett av hans tidigare bolag har investerat i minst två av president Donald Trumps affärsprojekt.

Steven Mnuchin har fått kritik för att alltför snabbt slänga ut människor från sina hem när de inte kunnat betala sina lån i kölvattnet av finanskrisen 2008. Bland annat blev en 90-årig kvinna vräkt för att hon läst fel på sin räkning och missat 27 cent. Detta och annat fick hundratals demonstranter att protestera utanför Mnuchins hem i Los Angeles 2011.

Politiskt har Mnuchin lovat att genomföra en stor skattereform med avsikten att sänka skatterna för medelklassen, minska företagsskatten till femton procent och förenkla skattesystemet. Han ser det också som sitt jobb att se till att fler amerikaner får bra och välbetalda jobb samt att USA får en årlig tillväxt på tre–fyra procent. Han säger sig också föredra handelsavtal mellan enskilda länder i stället för regionala avtal som inkluderar flera. Det går i linje med president Trumps avsikt att omförhandla olika frihandelsavtal.