Född 1952, USA:s utrikesminister, tidigare vd och styrelseordförande för ExxonMobil (2006–2016).

Rex Tillerson är född och uppvuxen i Wichita Falls i Texas. Han är gift med Renda St. Clair och tillsammans har de har fyra barn. Tillserson har en kandidatexamen som väg- och vatteningenjör från University of Texas at Austin. Han började arbeta som ingenjör vid Exxon Mobil 1975 och arbetade därefter sig upp till toppen. 2006 blev han vd för företaget. Utöver sin yrkeskarriär har han även varit aktiv i scoutkåren i hela sitt liv och nått den högsta utmärkelsen i kåren, så kallad ”Eagle Scout”. Tillerson är aktivt troende kristen.

Rex Tillerson har ifrågasatts som tänkt utrikesminister utifrån sin relation med Rysslands president Vladimir Putin. 2013 gav Putin honom utmärkelsen, Order of friendship, som tack för Tillerson bidrag till att utveckla samarbetet mellan Ryssland och USA inom energisektorn. Tillerson motsatte sig sanktionerna mot Ryssland 2014. 2017 sa Tillerson däremot att han anser att Rysslands annektering av Krim är olaglig.

Under Tillersons tid som vd har Exxon haft nära samarbete med Saudiarabien, Qatar och Förenade Arabemiraten. Han har vägrat att peka ut Saudiarabien som ett land som kränker mänskliga rättigheter. När det gäller hans övriga politiska ståndpunkter så är Tillserson generellt för frihandel och har uttalat sitt stöd för handelsavtalet Trans Pacific Partnership (TPP). Ett avtal som Trump under sin första vecka som president beslutat att dra sig ur. Tillerson är dock av uppfattningen att Kinas expansion i Södra kinesiska havet genom ö-byggande är olagligt.

Även när det gäller klimatfrågan har Tillerson en annorlunda uppfattning än president Trump då han ställer sig bakom den forskning som visar att mänskliga aktiviteter ligger till grund för klimatförändringarna.