Född 1946, USA:s justitieminister, tidigare federal åklagare i Alabama (1995–1997) och senator från Alabama (1997–2017).

Jeff Sessions är född och uppvuxen i Selma Alabama. Han har en juristexamen från University of Alabama School of Law. Sessions är gift och har tre barn och familjen är praktiserande metodister där Jeff Sessions undervisar i söndagsskolan.

Jeff Sessions uppfattas vara en av de mest konservativa senatorerna i USA:s kongress. Han är emot gayäktenskap, mot öppet homosexuella i försvarsmakten, mot abort och mot stamcellsforskning. Han har länge arbetat för att begränsa invandringen till USA och hur man ska hitta mer effektiva sätt att hindra illegal invandring.

Jeff Sessions är för skattesänkningar och generellt emot statliga stimulansåtgärder såsom Trumps utlovade infrastruktursatsning utgör. Han var även mot att hjälpa bankerna 2008 med de räddningspaket som genomfördes. Sessions tillhör dem vill upphäva Obamacare. Sessions är även uttalad klimatskeptiker och anser således inte att mänskligt beteende orsakar klimatförändringarna. Han motsätter sig därför olika tvingande klimatåtgärder för privata företag.

När Jeff Sessions 1986 blev nominerad som domare i Alabama av dåvarande president Ronald Reagan, anklagade flera av hans tidigare medarbetare honom för att ha uttryckt rasistiska kommentarer. Ett vittnesmål påstod att Sessions hade sagt att ”Ku Klux Klan was ok until I found out they smoked pot”. Detta uttalande förnekas bestämt av Sessions själv, men har fått många att uppfatta honom som rasist,