ulf-jonas-bjork-220x220Ulf Jonas Björk är professor och chair vid Department of Journalism and Public Relations på Indiana University-Indianapolis. Undervisar i amerikansk journalistikhistoria och mediejuridik och forskar kring och har publicerat ett flertal artiklar och bokkapitel om USA:s invandrarpress och amerikanska mediers närvaro i Sverige.  Fulbright-professor vid Svenska institutet för nordamerikastudier i Uppsala 2011–2012.

susan-hegemanSusan Hegeman är professor i engelska vid University of Florida i Gainesville, Florida. Undervisar och forskar i ”American studies”, med särskilt intresse för bland annat ursprungs­befolkningars ställning. Har publicerat tre böcker och ett flertal artiklar och är dessutom fackligt aktivt inom United Faculty of Florida, en fackförening för universitetsanställda i Florida. Fulbright-professor vid Svenska institutet för nordamerikastudier i Uppsala 2012–2013.

steven-schierSteven Schier är Dorothy H. and Edward C. Congdon Professor of Political Science vid Carleton College i Northfield, Minnesota. Undervisar och forskar om amerikansk politik, kongressen och president­ämbetet och har skrivit ett dussin böcker och ett stort antal artiklar. Kommenterar och analyserar ofta amerikansk politik i olika amerikanska medier, bland annat Washington Post, New York Times och Minnesota Public Radio. Fulbright-professor vid Svenska institutet för nordamerikastudier i Uppsala 2013–2014.