Minerna var inte särskilt glada när de republikanska och demokratiska kongressledarna träffades i Ovala rummet för att tala om bl.a. infrastruktur.

President Joe Bidens första 100 dagar är, som bekant, över. De kommande 100 dagarna lär bli kärvare, för nu måste framsteg göras beträffande olika förslag, parallellt med allt fler kriser – hemma efter hackerattacken mot ett pipelineföretag och i Mellanöstern.

Expresidenten Donald Trump har lanserat en ny kanal, From the desk of Donald J. Trump, med meddelanden som påminner om tweetarna (de är dock längre) och Biden kan med största sannolikhet vänta mer giftiga kommentarer därifrån.

I nya podden talar vi om Biden, Trump, tillståndet i GOP och hur expresidenter brukar uppträda. Vi vill också påminna om ett symposium som ordnas av SINAS i Uppsala. Se mer nedan.

Den 21 maj handlar det om presidentvalet i november: Making Sense of the 2020 Election: Political and Cultural Consequences, länk här. Bloggens Dag Blanck leder samtalet, med professorerna Frida Beckman, Gunlög Fur och Steven Schier.

Och här kommer ett par grafer med jämförelser mellan Bidens och Trumps första 100 dagar.

Dela denna bloggpost