Elektorskollegiet, Joe Bidens segertal, är det slut för Donald Trump (inte riktigt, hör mer om vad som händer i kongressen den 6 januari), hur har den amerikanska demokratin och det republikanska partiet påverkats av dramat kring valet… detta är något av det vi berör, Frida Stranne, Dag Blanck och jag, Karin Henriksson. Lyssna här. Och klicka på rutan nedan så får ni veta vilka som vann i utlottningen av böcker.


Först och främst ett stort tack till alla som hört av sig med synpunkter och förslag till ämnen framöver. Mycket välkommet.

Bengt Bergman i Stockholm vinner Karins Henriksson Bevingade ord från USA – 200 citat och talesätt.

Maria Rhenman i Ösmo vinner Det blågula stjärnbarnéret, som redigerats av Dag Blanck.

Elin Värmsjö, från Borgvik vinner Frida Strannes och Sanna Torén Björlings bok Supermakten – vad varje svensk bör veta om USA.

Johan Sandell i Strängnäs vinner Eriks Åsards bok Med lögnen som vapen.

Eva Olson i Malmö vinner Anders Forselius bok 50 stater och 10 blånaglar – en maratonresa genom Amerika – detta eftersom hon drömt om att resa Route 66 med sin väninna och det inte kan bli av nu i corona tider. Anders bok är en bildlig och informativ resa runt alla USA:s 50 delstater.

Intresset var så stort att det blir också två ”specialpris”:

Agnes Liminga i Uppsala får det ex Karin hittade av sin bok om den amerikanska vänstern hemma i bokhyllan eftersom hon efterlyste information om höger- och vänsterpopulistiska rörelser. 

Michael Karlsson i Örebro får ett också litet specialpris som han önskade, nämligen Den sårbara supermakten av Erik Åsard som hade ett pocket ex av den boken hemma i lådan.

På återhörande!

Dela denna bloggpost