För en breddad analys av amerikansk politik

Nytt poddavsnitt

Mycket att diskutera som alltid, bl.a. benådningar, Joe Bidens ministrar, Trumps och republikanska partiets framtid. Vi manar också lyssnarna att maila till amerikaanalys@gmail.com med idéer, synpunkter och förslag till ämnen att diskutera i kommande poddavsnitt. Alla som hör av sig deltar automatiskt i utlottning av våra böcker – Karin Henrikssons Bevingade ord från USA; Frida Strannes Supermakten/Vad varje svenskt bör veta om USA (medförfattare Sanna Torén Björling); Erik Åsards Med lögnen som vapen och essäsamlingen Det blågula stjärnbaneret som redigerats av Dag Blanck.
Lyssna.

Dela denna bloggpost

2 kommentarer

 1. Anita Magni-Olsson

  HEJ och tack för era alltid intressant krönikor. Både mitt intresee för och mina kunskaper om amerikans politik har definitivt födjupats.
  Både före valet men speciellt efter är jag alltmer nyfiken på läget inom det republikanka partiet. Om det för mig var osannolikt att Trump skulle utses till presidentkandidat 2016 , så har ju hans ageranade under de fyra presidentåren gjort det ännu mer obegripligt att den republikanska fasaden varit så tät. Men hur är det nu? Hur drabbar Trumps ageranade efter valet hela det republikanska partiet. Och varför är s å många s å tysta?
  Finns det några utarbetade strategier från demokratiskt håll hur man ska nå in huvuden på Trump-anhängare (och vaccinmotståndare, har just sett dokumentären)) i USA? Gärna mer om detta.

  • Karin Henriksson

   Hej, tack för kommentar – och vi uppskattar förstås att du gillar våra bidrag!
   Om det republikanska partiet har vi talat i de två senaste avsnitten av vår podd (finns på podbean.com, t.ex. detta från i förrgår:
   https://amerikaanalys.podbean.com/e/om-elektorsomrostningen-och-demokratins-tillstand-i-usa/). Ämnet lär återkomma nu när det kommer att visa sig ifall republikaner överger Donald Trump… och, samma med din andra fråga, det är nog något de kämpar med i partiet, bl.a. när det gäller landsbygden, men förmodligen inte lätt och dessutom är det många akuta problem för den nya administrationen att ta itu med.
   Bästa hälsningar, Karin

© 2022 Amerikaanalys.se

Tema av Anders NorenUpp ↑