För en breddad analys av amerikansk politik

Nu blir Amerikaanalys även Pod

Sedan en längre tid bakåt har vi som gör den här bloggen känt att vi velat dela med oss av alla de samtal vi fört när vi jobbat med bloggen. Möjligheten att fördjupa oss och resonera om saker som händer i USA känns lockande och många gånger är det begränsande att skriva inlägg i en blogg. Genom att nu satsa på en Pod vill vi bredda oss och erbjuda ett intellektuellt samtal mellan oss fyra som gör den här bloggen, ett samtal där vi tar upp saker som händer och det alla pratar om men också går på djupet på ämnen som inte får plats i mediebruset. Vi hoppas att ni som följer bloggen ska uppskatta detta. Denna nya satsning innebär inte att vi avslutar bloggen utan vi kommer att fortsätta skriva här också!

Våra poddavsnitt kommer att länkas här på hemsidan men du kommer även att kunna hitta den på sidor där alla Podcasts finns. Första avsnittet hittar du även via länken här.

Vi är givetvis nyfikna på vad ni tycker och också vilka ämnen ni skulle vilja att vi tog upp och diskuterade i podden. Vi är nybörjare vad gäller poddmediet och vi kommer att utveckla vårt upplägg på olika sätt framåt. Ni får ha tålamod innan allt är riktigt på plats men hör gärna av er med synpunkter. Nu är vi i alla fall igång och ser väldigt mycket fram emot att få dela våra samtal med er under det dryga året vi har framför oss till nästa presidentval. Ett år där det enda man kan utlova med säkerhet är att det inte kommer att vara brist på ämnen att diskutera!

Häng med oss!

Hälsningar redaktionen

Dela denna bloggpost

4 kommentarer

 1. Axel Sjöstedt

  Podden!
  Ett utomordentligt initiativ som borde följas upp av andra akademiska institutioner.
  För många blir USA , med sin konstitution och sitt ledargarnityr, en än mer märklig demokrati efter era fördjupningar i podden. ”En man en röst känns” – en demokratins grundbult – känns så fjärran efter era redogörelser.
  Ser redan fram med spänning fram emot den 5 september.

  (P.S. För mig är det fortfarande en gåta att världens mäktigaste land styrs av en president som uttryckt sig så förnedrande om kvinnor – just grabb her by the pussy. Försöker föreställa mig en en dylik företrädare inom svensk politik. En gåta som kanske kan få en förklaring i er pod, i sinom tid.)

  • Frida Stranne

   Tack Axel för din positiva feedback! Vi hoppas du följer med oss framåt och sprider informationen vidare till personer du känner som kan vara intresserade. /Frida

 2. Daniel

  Finner inte podden i apple podcast? Heter den Amerikaanalys?

  • Frida Stranne

   Hej Daniel

   Podden ska publiceras på olika ställen ”där podcasts finns” ex Itunes men vad exakt detta är kan jag inte svara på idag. Jag lägger upp den via PodBean och det ska sedan länkas vidare. Men jag ska höra mig för och återkommer med information om var podden ska gå att hitta. Jag vet däremot att du redan nu kan gå in och följa via PodBean. vänligen Frida

© 2022 Amerikaanalys.se

Tema av Anders NorenUpp ↑