WASHINGTON Dammet yrde från första stund när demokraterna Hillary Clinton och Bernie Sanders ensamma intog debattscenen (Martin O’Malley fick ju ge upp) i New Hampshire.

Ett oerhört intensivt utbyte följde (länkar här), där Hillary Clinton försökte signalera ”Enough”, alltså nog nu med rosa glasögonscenarios och dags att samlas bakom kandidaten med mest erfarenhet. Men Bernie Sanders gav inte efter och svarade heller inte på Clintons aggressiva attacker om ”mycket förslagen smutskastning”. Han upprepade istället sina standardbudskap om att politiken är korrupt och hela samhällssystemet är riggat.

Precis som efter tidigare debatter konstaterar jag: båda vann.

Men pressen är störst på Clinton. Det är då hon är bäst, skriver Washington Posts saklige och sansade bedömare Dan Balz i sin analys idag. Enligt senaste Quinnipiac-mätningen är Clintons ledning 44 mot 42 procent på nationell nivå. Det vill säga inom felmarginalen. Och tidningen The Hill (här) tar upp det demokratiska partietablissemanget där nervositeten tilltar, precis som i etablissemanget på andra sidan. Det är bara två kongressledamöter som ”endorsat” Sanders. Och Elizabeth Warren tiger.

Dela denna bloggpost