För en breddad analys av amerikansk politik

Tomrum efter Rand Paul

WASHINGTON Så var de bara nio. Tre av de republikanska kandidaterna kastar in handduken efter Iowa: först Mike Huckabee, sedan Rand Paul och Rick Santorum.

Det blir inte många väljare att slåss om efter Huckabee och Santorum som bara lyckades övertyga någon procentenhet i denna valrörelsen, trots framgångar 2008 respektive 2012.

Men Rand Paul, son till Ron Paul, lämnar ett hål efter sig när han nu återgår till senatsvalskampanjen hemma i Kentucky. Inte för att han hade en chans att bli president (då skulle mycket behövt hända), utan för att han hade egen röst – en libertarian som kritiserade statens övervakning och varnade för riskfyllda militära utrikespolitiska äventyr (23 av 100 på hökskalan enligt detta inlägg på fivethirtyeight). Han lockade dessutom unga människor, något som partiet behöver, med förstaplaceringar i omröstningarna tack vare entusiastiska collegeungdomar på konservativa CPAC som gav mig detta märke.

photo 2

Dela denna bloggpost

3 kommentarer

  1. Salvador

    Intessant med hökskalan, hade inte hört talas om den tidigare. Vet ni vart jag kan hitta den för demokraternas kandiater?

  2. Salvador

    Tack för svar

© 2022 Amerikaanalys.se

Tema av Anders NorenUpp ↑