För en breddad analys av amerikansk politik

Hillary – intervjun

WASHINGTON – Jag vet hur det känns att bli golvad.

Det är dagens citat. Av Hillary Clinton i ett långt samtal med Joe Klein i Time Magazine. Samme Klein som under pseudonymen Anonymous skrev nyckelromanen Primary Colors om den unge hungrige kandidaten Jack Stantons kampanj. Eller, egentligen, Bill Clintons 1992.

Hillary Clinton skyr normalt medierna men tvingas att ställa upp i alla möjliga sammanhang, frukost-tv, shower och nu Time. Hon ger insiktsfulla – och medkännande – svar på frågor om problemen i det amerikanska samhället och varför hon är bäst lämpad att tackla dem. Men det är ju väljarna som bestämmer och det är långt ifrån säkert att de vill återuppleva alla Clintondramer (tro mig, jag bevittnade dem) som i hennes eget fall inbegriper jaet till Irakkriget, utrikesministeråren, feta arvoden och relationerna till Barack Obama.

Hillary Clinton och Bernie Sanders dominerar nyhetscykeln detta dygn. På onsdagskvällen var det tv-town hall i CNN (huvudpunkterna här) och på torsdagskvällen väntar debatt i MSNBC. I CNN kunde Hillary Clinton inte svara på hur någon som kallar sig ”progressiv” (Ibland, ja, invänder Sanders) kan ta emot flera hundra tusen dollar från investmentbanken Goldman Sachs. ”Det var vad de erbjöd” sa hon. Upphovsmakarna bakom ett av de dagliga konservativa nyhetsbreven närmade sig frågan om Clintons ideologiska hemvist så här:

photo 2

Dela denna bloggpost

2 kommentarer

  1. Salvador

    Se FAIR – Fairness and accuracy in reporting och Democracy Now. Vet att det finns grupper i Sverige som sneglar just på dessa två för att skapa något liknande 😉

    • Karin Henriksson

      Javisst, finns grupper som fungerar som ”media watch dogs”.

© 2022 Amerikaanalys.se

Tema av Anders NorenUpp ↑